Инфузия на ленено семе: поддържа функционирането на цялото тяло

0
206
Инфузия на ленено семе: поддържа функционирането на цялото тяло

Инфузията на ленено семе е напитка, която напълно обогатява ежедневната Ви диета. Уникалните свойства на лененото семе са широко известни. Тези малки ленени семена имат много полезни и хранителни свойства, които могат да се консумират както сурово, така и след топлинна обработка. Струва си да заложите на инфузия на ленено семе. Вижте колко лесно е да направите ленено семе за пиене!

Инфузията на ленено семе набира все по-голяма популярност, особено сред тези хора, които стриктно спазват диетата и се грижат за здравословен начин на живот. Тези незабележими семена са ценен източник на много хранителни вещества, които имат положителен ефект върху тялото ни.

Какви свойства има инфузията на ленено семе?

акто споменахме, инфузията на ленено семе се счита за съкровище на витамини и хранителни вещества за правилното функциониране на нашето тяло. Съставът на лененото семе включва: оказва се, че редовната употреба на инфузия на ленено семе ускорява метаболизма. Също така съдържа вещества, които неутрализират свободните радикали, като по този начин потискат развитието на рак. Благодарение на съдържанието на витамин Е, инфузията на ленено семе също подобрява външния вид на кожата, косата и ноктите. Също така е естествена напитка: лененото семе е истински склад за хранителни вещества за нашето тяло. Вече самият състав на витамините е впечатляващ, а също така идват микро-и макронутриенти. Той съдържа витамини от група В: В1, В2, В3, В6, В12, както и витамини А, С, d, е, к и фолиева киселина. Макронутриенти като фосфор, калций, магнезий, калий, натрий и микроелементи: желязо, мед, цинк, манган и селен. В допълнение, семената също съдържат протеини, аминокиселини и фибри.

Ленени Семена-лекарство

Ленени Семена-лекарство

а хора, които биха искали редовно да приемат ленено семе, това е добър начин да го използвате като подправка. Семената, които практически нямат вкус и мирис, така че се смилат и варят с гореща вода, могат да бъдат допълнение към много ястия. Как да използвате ленено семе?

Семената на семената са меки, така че просто ги смилайте в хоросан или смилайте с миксер. Така приготвените зърна се изсипват с вряща вода. След като изчакате малко, семената ще променят консистенцията до лепкава. Как да използвате натрошени и напоени семена?

Ленени Семена-лекарство

Може да се използва като козметика и като част от диетата.

Подобно на маслото за коса, което се втрива в върховете, то ги подхранва перфектно.
Добавено към салати ще се отрази добре на тялото. Маслото свързва хранителните вещества със зеленчука, което улеснява храносмилането му.
За правилното съхранение на лененото масло се нуждаете от ниска температура, ще бъде добре да го поставите в хладилника, след което ще остане свеж за по-дълго време.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here