Инфузия на лавандула-успокоява ума и отпуска тялото

0
210

Инфузията на лавандулово лекарство трябва да се направи, когато искате да си поемете дъх от ежедневните задължения. Ароматът на лавандула, който витае из къщата, със сигурност ще успокои сетивата ви и ще премахне стреса. Това е една от силните страни, които съдържа инфузията на лавандула. Проверете какви свойства все още крие тази напитка!

Инфузия на лавандула-успокоява ума и отпуска тялото

Инфузия на лавандула-успокоява ума и отпуска тялото

Какви лечебни свойства има инфузията на лавандула?
Тази инфузия е направена от изсушени лавандулови цветя, които съдържат най-желаните съставки:

танини (12%.)
тритерпени
кумарин
фитостероли
антоцианини
органични киселини
минерални соли
Поради богатия си състав, инфузията на лавандула има много лечебни свойства, т.е. антисептични, антисептични, бактерицидни и успокояващи.

Как действа лавандуловата инфузия?

Ако имате болки в корема или се борите с инфекция на пикочния мехур, потърсете инфузия на лавандула. Комбинацията от неговите компоненти има релаксиращ ефект върху мускулите, особено по време на менструация. Какво друго засяга инфузията на лавандула?За да приготвите инфузията, са необходими сушени цветя от лавандула. Те се продават в магазини за здравословни храни, чайници и аптеки. През лятото (от юни до Юли) можете сами да събирате цветята и листата на това растение и след това да ги изсушите.Лавандулата е едно от най – важните растения на парфюмерийно-козметичната индустрия. Лавандулата също се оценява от фармацевтите … foodies-така че си струва да го има в дома аптечка и кухненски рафт с подправки. Една чаена лъжичка тинктура от лавандула се използва превантивно при настинки. Какви други лечебни свойства има лавандулата?

Лавандулата успокоява и стимулира

Лавандулата успокоява и стимулира

Ароматните съединения, съдържащи се в лавандуловото масло, тонизират нервната система. Това означава, че ароматът на това етерично масло успокоява, облекчава последиците от емоционалното напрежение и нервното напрежение, улеснява заспиването.

Сухи цветя и листа от лавандула могат да бъдат поставени в ленена торбичка и да се държат на възглавница-те ще ви помогнат да спите спокойно. Напротив, с умора и умора миризмата на лавандула стимулира умствената активност.Вещества, съдържащи се в цветята и листата на лавандула, са полезни при различни проблеми с храносмилателната система-стимулира отделянето на стомашен сок и жлъчка, подобряват апетита, ускоряват храносмилането и премахване на спазми и подуване на корема, ускоряват перисталтиката на червата. По този начин те помагат за лечение на запек и оплаквания, причинени от лошо храносмилане.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here