Немският хомеопатичен съюз (DHU) е най-големият производител на хомеопатични лекарства в Германия и в Европа, в световен мащаб е сред първите три хомеопатични компании. От фабриката в Карлсруе, Германия хомеопатичните лекарства се доставят по целия свят. Предлагаме на потребители над 400 000 различни продукти.

История

Повече от 50 години Немският хомеопатичен съюз (DHU) е един от водещите световни производители в областта на природните лекарства, каквито са хомеопатичните медикаменти и Шуслеровите соли.

Корените на уникалния опит в хомеопатията на DHU са заложени от от създателя на компанията д-р Вилмар Швабе, който преди повече от 150 г. открива първата хомеопатична аптека в света. Неговата книга – Pharmacopoea Homoeopathica Polyglottica, написана през далечната 1872 г., се явява крайъгълен камък в развитието на хомеопатията: тя е първата общоприложима и призната книга за стандартизация на хомеопатичните лекарства.

Малко след създаването им от д-р Вилхелм Шуслер, д-р Швабе осъзнава силата на Шуслеровата терапия. Така в Немския хомеопатичен съюз вече над 100 години се произвеждат оригиналните Шуслерови соли. А през 1912 година започва производството и на лосиони с Шуслерови соли. Защо да изберете солите на Немския хомеопатичен съюз, които произвеждаме от 1873 г, вижте в това видео.

Философията на DHU интегрира вековния опит от употребата на натурални съставки и хомеопатични медикаменти с последните научни и клинични достижения на съвременната медицина. Немският хомеопатичен съюз създаде стандарт за безопасна, щадяща и ефективна грижа за здравето. Високото качество и широката продуктова гама допринасят за големия успех на продуктите на DHU, както в Германия, така и в над 40 страни по света.

И до днес DHU e собственост на фамилията Швабе, като през годините компанията са развива в сферата на хомеопатията и фитотерапията. През 1961 г. DHU се отделя като самостоятелна компания в рамките на Швабе груп, така DHU се специализира в производството на хомеопатични лекарства.