Справочник на 12-те Шуслерови соли

Шуслерова сол №5 калиев фосфат (калиум фосфорикум)

 • Солта на:

  Солта на:

  нервната система, необходима за бордост, енергия и концентрация; има антисептично действие и помага при депресивни състояния и умора.

  Шуслерова сол №5 подпомага правилното разпределение на калия в тялото, което е от ключово значение за работата на нервите и на мускулите. При наличие на неправилно разпределение на калиевите и фосфатните йони се стига до слабост, болки и дори до парализа на мускулите или нервите. Солта стабилизира нервите, психиката, подкрепя духа и тялото.

 • Депа в организма:

  Депа в организма:

  нерви и мускулатура.

 • Основни области на приложение:

  Основни области на приложение:

  подобряване на паметта и има защитна функция за сърдечно-съдовата система, защото стимулира производството на лецитин. Лецитинът, от една страна, изгражда 30% от мозъка и при неговата липса се стига до нервно напрежение, умора, раздразнителност и дори нервен срив. От друга страна - подобрява циркулацията на мазнини и холестерол, буквално разтваря холестерола на малки части и така пази сърдечносъдовата система от атеросклеротични плаки. Сол №5 дава сили на тялото за бързо възстановяване при боледуване и стимулира оздравителните процеси. Подкрепя работата на сърдечния мускул и има силно енергизиращо действие за цялото тяло. Използва се при висока температура и е задължителна в периоди на повишени нужди към организма – бременност, нервно напрежение, изпити, професии с нощни смени и др.

 • Прием:

  Прием:

  При остри състояния като температура, силно изтощение солта се приема на 30 минути или час. За хронични проблеми приемът е 3-5 таблетки на ден поне 3-4 месеца.

 • Утвърдени комбинации:

  Утвърдени комбинации:

  При температура над 38,5 градуса: №3, №5, №8

  За подготовка за изпити: №5 и №7

  При нервно изтощение/хиперактивни деца: №2, №5, №7

  При ниско кръвно: №3, №5, №8

  Спортна комбинация: №3, №5, №7

Вижте филма за сол №5, за да бъдете отличник на теста за нея.